Julefrokost - eller hvorfor ikke førjulsfrokost?

Til frokost 1. juledag finner man ofte tradisjonelt pålegg som sylte, roastbiff, leverpostei og rull av forskjellige slag. Men er her det rom for å legge til det man liker og bruke fantasien. Og det er selvfølgelig lov å kose seg litt i tiden frem til jul også. Hvorfor ikke en julefrokost første søndag i advent?

Julematen stammer fra folks og slekters tradisjoner og kan være flere hundre år gamle. Blant den mest typiske norske julematen er svineribbe og pinnekjøtt. Til julefrokosten servers gjerne rester fra julemiddagen. Men mange sper på med julepålegg og annet godt tilbehør.

Artikkelbilde-folkets_julefrokost1.jpg

Tips til julefrokosten

  • Tynne skiver av spekeskinke eller fenalår er kjempegodt på godt flatbrød sammen med en liten klatt rømme, rødløk, urter og balsamico.
  • Varm leverpostein i stekeovnen før du serverer den sammen med sprøstekt bacon, ristede mandler og syltet rødløk.
  • Lefserull er perfekt å bruke julepålegget i. Fyll lefserullen med waldorfsalat og sylte eller pinnekjøtt og rødbetsalat.
  • Dadler med bacon er alltid en suksess!
  • Okserull eller ribberull på toast med litt sterk sennep. Topp med syltet rødløk.
  • Vil du gjøre det veldig enkelt kan du servere en fjel med spekemat og julepålegg, godt brød og sylteagurk, rødløk, tyttebærsyltetøy og epler som tilbehør.

Artikkelbilde-folkets_julefrokost2.jpg

 

Produkt-Julepostei.jpgProdukt-Julewurst.jpgProdukt-Sylte.jpgProdukt-Roastbiff.jpgProdukt-Skinkestek.jpg

 

Produkt-Okserull.jpgProdukt-Ribberull.jpgProdukt-Spekeskinke.jpgProdukt-Fenalar.jpg