Løvbiff til hverdag og fest

Løvbiffen er en klassiker i det norske kjøkken og har i generasjoner gledet folk over hele landet. Og det er ikke uten grunn – kjøttet er både smakfullt, enkelt å tilberede og passer til det meste!

Løvbiff_A_1280X750.png

Det finnes mange digge måter å nyte den løvtynne «biffen» på, og hvordan den tilberedes kan variere ut fra hvor i landet du bor. Noen steder i Norge er løvbiff i pita med dressing en storfavoritt til både hverdags og fest. Andre er mer kjent med den klassiske varianten med sprø pommes frittes og tjukk bernaise til, mens til de litt finere middagene er løvbiff med hasselbackpoteter og ertepuré en velkjent favoritt.

Les også: Lyst på pølsemiddag i dag? Her er åtte tips til smakfullt tilbehør!

Løvbiff er både saftig og smakfullt og passer med det meste av tilbehør og sauser. Det er kanskje derfor den fortsatt er så populær blant både voksne og barn? Enten du er ute etter en kjapp og enkel middag for å få tidsklemma til å gå opp, eller vil lage en nostalgisk helgemiddag uten at det koster skjorta, er løvbiffen en sikker vinner.

Om du trenger litt inspirasjon, har vi i Folkets vår egen favoritt-vri på klassikeren:

Løvbiff_B_1280X750.png

Løvbiff med pommes frittes og bernaise – til 4 pers

 Du trenger:

  • 2 pakker Folkets løvbiff
  • Valgfri pommes frittes til 4 personer
  • 100 gram fersk spinat
  • 100 gram aspargesbønner eller sukkererter
  • 1 fedd hvitløk
  • Valgfri bernaisesaus til 4 personer

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 220 grader og stek pommes frittesen til de er sprø. Finhakk hvitløken og smørstek det i en varm panne sammen med spinaten og aspargesen eller sukkerertene. Smak til med valgfritt krydder på både pommes frittes og grønnsaker (men salt og pepper slår aldri feil). Rett før servering er det bare å slenge løvbiffen i panna og steke som anvist på pakken. For litt ekstra smak kan du steke den i samme panne som grønnsakene. Varm opp sausen mens kjøttet steker og vipps så har du en kjapp og smakfull middag! Server gjerne med litt fersk rosmarin eller timian for å gi retten det lille ekstra.

Da gjenstår det bare å si god middag – raskt, enkelt og digg!