Folkets Pimper Pølsa! Vi inviterer til sommerens mest fristende pølsemeny. Se våre inspirerende oppskriftsfilmer og finn dine favoritter! Det finnes en pølse med 80% kjøtt, men det finnes en hel verden av tilbehør!

Viva Espania

MED MANGO OG CHILI

Dette trenger du: 1 stk mango, 1/4 chili, 1/2 lime, 2 ss olivenolje, salt, 1 stk chorizopølse, 2 dl majones, 2 fedd hvitløk, ruccola.

Tilberedning: Kutt mango i terninger og bland med finhakket chili. Smak til med limesaft, olivenolje og salt. Kutt chorizo i små terninger og sprøstek i en stekepanne. Bland majones med finhakket hvitløk. Anrett med ruccolasalat, mangosalsa, aioli og chorizo.

Last ned oppskriftshefte her 

Pølser fra Folkets

GOD HVERDAG

Folkets gode pølser med 80% kjøtt, mindre salt og fri for melk og gluten, er perfekt å pimpe med inspirasjon fra våre ulike oppskrifter. Test hvilken som er din favoritt; European Blend eller Asian Flavours, American Style eller Viva Espania.

Mexican Sombrero

MED KORIANDER OG TORTILLACHIPS

Dette trenger du: 1/2 rødløk, 4 stk tomater, 1 fedd hvitløk, 1/4 stk chili, 2 ss olivenolje, 1 stk lime, 1 stk avokado, 2 ss crème fraîche, salt, pepper, syltet jalapenos, koriander, tortillachips.

Tilberedning: Del tomatene og ta ut innmaten. Finhakk chili, hvitløk, rødløk og tomat. Bland sammen grønnsakene med litt olivenolje, limesaft og hakket koriander. Mos avokado og creme fraîche til en fin purè, smak til med salt, pepper og litt limesaft. Anrett med tomatsalsa, avokadokrem og topp med jalapenos, koriander og knuste tortillachips.

Last ned oppskriftshefte her 

American style

MED CHEDDAR OG SPRØSTEKT BACON

Dette trenger du: 1 stk løk, 1 ss honning, 1 ss eplesidereddik, 1/2 ss smør, 100g cheddarost, 4 hele sylteagurker, 2 dl majones, 2-3 ss chipotlesaus, 3 skiver bacon, sortpepper, persille.

Tilberedning: Skrell og skjær løken i tynne strimler. Stek løken gyllen i litt smør. Tilsett honning og eddik og småkokt på svak varme i 10-15 min. Bland majones med chipotlesaus. Riv cheddarost og skjær sylteagurk i skiver. Anrett med løkmarmelade agurk, cheddar og dressing. Topp med sprøstekt bacon, sort pepper og persille.

Last ned oppskriftshefte her 

Årets grillpølse!

GOD HVERDAG

Folkets nye hverdagsserie med pølser har hele 80% kjøtt. De er saftige, smakfulle og har i tillegg redusert saltinnhold. Pølsene er også fri for melk og gluten samt «Nyt Norge» merket. Folkets Grillpølsen ble kåret til årets grillpølse i NM i kjøtt. Sunnmat.no har også testet grillpølser og her ble Folkets grillpølse testens beste med terningkast 5.

 

Les mer om testen her

Asian Flavours

MED KORIANDER OG SESAMFRØ

Dette trenger du: 1/2 stk agurk, 2 stk gulrot, 1 stk vårløk, 0,5 eplesidereddik, 1 dl vann, 2 ss sukker, 1 ss ingefær, 2 ss honning, 2 ss hoisinsaus, 0,5 dl soya, 1 fedd hvitløk, koriander, sesamfrø.

Tilberedning: Skrell gulrot og agurk. Ta ut innmaten i agurken. Kutt agurk, gulerot og vårløk i tynne strimler. Bland sammen eplesidereddik, vann og sukker i en kjele. Kok i ca. 10 minutter og avkjøl. Bland det flytende sammen med grønnsakene. Finhakk ingefær og hvitløk og bland det sammen med soya, hoisinsaus og honning. Ha det i en kjele og kok forsiktig i 5-6 minutter. Anrett med grønnsakene og hell over sausen. Topp med koriander og sesamfrø.

Last ned oppskriftshefte her 

 

 

Land & Sea

MED RØKELAKS OG DILL

Dette trenger du: 150g reker, 2 ss rødløk, 2 ss dill, 2 ss majones, 2 dl creme freîche, 1 ss dijonsennep, 2 skiver røkelaks, sitron, salt, pepper.

Tilberedning: Skrell og grovhakk rekene. Finhakk rødløk og dill. Bland sammen majones, creme fraîche og dijonsennep. Bland inn rekene og smak til sitron, salt og pepper. Anrett med skagenrøre og topp med strimlet røkelaks og dill.

Last ned oppskriftshefte her

Taste of Norway

TOPPET MED HAKKET VÅRLØK

Dette trenger du: 1 stk eple, 1 stk løk, 1 ss eplesidereddik, 1 dl eplejuice, 1 ss sukker, 1 stk hjertesalat, 1-2 ss revet pepperrot, 2 dl creme fraîche, vårløk, olivenolje, salt.

Tilberedning: Skrell og finstrimle løk og eple. Bland sammen epleeddik, sukker, eplejuice, løk og eple i en kjele. Kok med lokk til det er mørt og væsken er borte. Riv pepperrot og bland det sammen med crème fraîche. Del salaten i 4 biter og pensle med litt olivenolje. Grill salaten på middels varme i 1-2 min og smak til med pepper. Anrett med løkkompott, salat, dressing og topp med hakket vårløk.

Last ned oppskriftshefte her

European blend

MED EPLE OG VÅRLØK

Dette trenger du: 1/4 kål, 1-2 stk gulrot, 1/2 stk eple, 1 dl creme fraîche, vårløk, salt, pepper. 

Tilberedning: Vask grønnsakene. Skjær tynne strimler av kål og gulrot. Rasp eple og bland sammen med kål, gulrot, BBQ-saus og creme fraîche. Smak til med salt og kvernet sortpepper. Legg tilbehøret på pølsen og topp med hakket vårløk.

Last ned oppskriftshefte her

Arabic Dream

MED TABBOULEH OG MYNTE

Dette trenger du: 1/2 dl bulgur, 1 stk tomat, 1/4 agurk, 1/2 rødløk, 1/2 bunt bladpersille, 1/2 sitron, 1 fedd hvitløk, 2 ss olivenolje, 1 ss honning, cayennepepper, 1/2 bunt mynte.

Tilberedning: Kok bulgur etter anvisning på pakken. Ta ut innmaten i agurken og tomaten. Finhakk; tomat, løk, agurk, persille og mynte. Bland sammen sitronsaft, hvitløk, olivenolje og honning. Rør sammen bulgur, grønnsakene og dressingen, smak til med litt salt. Anrett med tabbouleh og topp med spicy ketchup og mynte.

Last ned oppskriftshefte her